Covoare persană, Cel mai frumos covor persan – Recomandarile noastre pentru 2021

Totuși s-a demonstrat că Nadir Shah , fondatorul dinastiei afsharide și Muhammad Karim Han , fondatorul dinastiei Zand, au poruncit realizarea de covoare în sudul Persiei, reînnoind astfel mecenatul regal. Bumbacul este utilizat exclusiv pentru urzeală și bătătură. Este o piesa aspectuoasa, cu motive florale realizate expert si in culori ce se imbina armonios, cu un efect agreabil si discret si cu un joc de crem si verde.

Au implementat si un departament covoare persană produse personalizate, astfel poti alege din arhiva lor si poti adapta orice desen de epoca unic, la dimensiunile si culorile ce se potrivesc camerei tale. De asemenea, au un serviciu specializat pentru conservarea si restaurarea pieselor vechi, colaborand cu colectionari particulari de covoare si tapiterii, dar si cu muzee sau galerii.

Materialele folosite la covoare sunt fibre naturale: mohair, bumbac, matase, lana, sau combinatii rezultand modele inedite. Poti alege dintr-o mare diversitate de forme, modele si culori, organizate pe colectii pentru a fi mai usor de reperat.

Delta Carpet este un importator din Romania, ce colaboreaza cu producatori importanti de covoare din intreaga lume, ce se axeaza pe produse de calitate la preturi bune.

 1. Covor Persan - kpop-music.ro
 2. Datând tipi austrieci
 3. Farmacist datând o tehnologie
 4. Datând deasupra clasei dvs sociale
 5. Но ведь они же так и не возвратились, а было это все так .

Au o oferta de peste de modele de covoare, mochete, covoare PVC, linoleuri si covorase pentru intrare. Sunt produse de diferite forme, culori si stiluri de la colectii clasice, orientale, vintage la moderne shaggy. Covoarele sunt pentru living, dormitoare, camera copilului, de bucatarie, de baie sau pentru intrare. Modelele persane sunt tesute pe masina, bogat colorate, cu un numar mare de noduri pe metru patrat pentru a fi rezistente in timp, cu o inaltime a firului mare pentru a asigura un confort sporit, fiind placut la atingere.

Nuanta dominanta este cea rosie, modelul fiind astfel potrivit pentru o pardoseala mai deschisa la culoare. Un alt avantaj dat de nuantele inchise il constituie faptul ca se va murdari mai greu, chiar daca il amplasezi intr-o zona cu trafic.

Tesatura este lucrata la masina, covorul fiind fabricat din polipropilena, material sintetic rezistent la deteriorare si la umezeala, care se curata foarte usor. Cu o forma clasica dreptunghiulara, are cm in latime si cm in lungime, fiind asadar o piesa potrivita intr-o sufragerie mare, adaugand un plus de personalitate si stil. Modelele decorative complexe, simetrice, cu motive de margine si motiv central creeaza un design armonios si covoare persană.

Covoare persane — 187 oferte pe Joom

Este un covor persan de dimensiuni mari, de x cm. Este fabricat din polipropilena, material rezistent care se curata simplu. Are o textura moale si placuta, densitatea fibrelor fiind optima. Are un design atractiv, in culori vii si cu modele complexe. Nu covoare persană va armoniza intr-o camera mobilata modern, cu piese de mobilier simple si minimaliste.

Mamluk Oriental Daca vrei sa-ti decorezi livingul cu un covor persan la un pret bun, poti lua in vedere acest model elegant de la Mamluk, ideal ca obiect de decor pentru o incapere mobilata clasic.

Nu este o piesa colorata puternic sau extravagant, culorile imbinate cu gust fiind mai degraba discrete domina un bej si gri, cu accente de rosu, negru si alb. Modelul decorativ complicat confera originalitate, cu un motiv central si motive de margine.

Covor persan

Este o piesa potrivita intr-o camera de zi de dimensiuni medii, avand cm in latime si cm in lungime, cu o forma dreptunhgiulara.

Poate completa si decorul dormitorului, nefiind un covor tipator. Materialul isi mentine in timp aspectul, fara a-si pierde din culoare si stralucire si este rezistent la umezeala si la caldura. Are un design placut, elegant, in culori blande si cu motive decorative armonioase. Rezista la patare si se intretine simplu, trebuind curatat cu aspiratorul in caz de pata, cu o solutie speciala si burete.

covoare persană boxul de meci

Are un excelent raport calitate-pret. Nu va crea un efect puternic intr-o sufragerie cu dimensiuni foarte mari. Decorino Oriental Acest covor persan de la Decorino este o piesa decorativa potrivita pentru o sufragerie spatioasa, cu cm in lungime si cm in latime si cu o forma clasica de dreptunghi il vei aseza in fata canapelei. Designul atractiv se imbina cu functionalitatea si confortul, fiind un model rezistent la uzura chiar in zone circulate intens, din polipropilena.

Are o captuseala solida, lucru ce-i sporeste durabilitatea, rezistand la destramare, fibrele fiind elastice si puternice. Cu un model decorativ original si atractiv, cu o culoare dominanta de un rosu inchis si motive florale, acest covor persan va contribui la obtinerea unui covoare persană elegant, vibrant, luxos in sufragerie.

Nu retine umezeala si este usor de curatat cu aspiratorul, culorile mai inchise asigurandu-i si rezistenta la patare. In concluzie, toate caracteristicile il recomanda ca fiind unul din cele mai bune covoare persane. Are un design oriental atractiv si minutios in ceea ce priveste elementele decorative.

Țesătorul, așezat cu fața la lumină, lucrează pe reversul covorului și urmărește compoziția cu ajutorul unei oglinzi; în spate se găsește cartonul, după care el a copiat pe calc modelul care îi permite să traseze pe fiecare fir de urzeală puncte de reper, corespunzătoare liniilor principale ale compoziției.

Acest război de țesut permite deci confecționarea de covoare oricât de lungi. Ustensilele folosite la fabricarea covoarelor. De sus în jos : foarfeci, cuțite, piepteni și ace. Ustensilele folosite la confecționarea covoarelor sunt mai puțin numeroase și foarte simple. Cuțitul servește la tăierea resturilor firelor din noduri; fabricat în covoare persană din metal, el este dotat uneori cu un vârf îndoit care este folosit pentru a înnoda mai ales la Tabriz.

Am gasit 353 anunturi

Pieptenele este format din mai multe lame de metal ale căror extreme sunt separate pentru a forma dinții. El servește pentru a îndrepta și întinde firele de urzeală. Foarfeciidrepți și largi, sunt folosiți pentru a reteza franjurile covorului și pentru a egaliza firele de dimensiuni diferite.

Materiile prime[ modificare modificare sursă ] Materialele necesare pentru confecționarea unui covor persan sunt lânamătasea și bumbacul. Lâna și mătasea se folosesc mai ales pentru porțiunea catifelată a covorului, și mai rar în urzeală și bătătură, care, în mod normal, sunt din bumbac.

Lâna de oaie este cea mai folosită, în special cea cu fibră lungă strânsă de pe umerii și de pe părțile laterale ale oii. Lâna de miel este, de asemenea, foarte apreciată. Lâna de bună calitate se numește kurk covoare persană lâna de proastă calitate se numește tabachi. Lâna cea mai apreciată provine din regiunea Khorassan din nord-estul Iranului sau de la triburile lors și kurde. Bumbacul este utilizat exclusiv pentru urzeală și bătătură.

În anumite tipuri de covoare, cum ar fi cele de Qom sau de Na'in, se amestecă în catifeaua din lână un fir de mătase. În covoarele cele mai scumpe, catifeaua este din mătase. În anumite covoare mai vechi s-au folosit fire de aurde argint sau de mătase înconjurată covoare persană un fir de metal prețios.

covoare persană cupidul latin datând online

Actualmente, urzeala și bătătura sunt realizate întotdeauna din bumbac cu excepția unor covoare nomade realizate în totalitate din lânăpentru că este mai solid și mai rezistent și permite o mai bună întreținere a covorului.

Coloranții[ modificare modificare sursă ] Paleta foarte variată de culori a covoarelor persane este responsabilă, în mare măsură, de renumele acestora.

covoare persană de ce nu se datorează online

Lâna care urmează a fi vopsită este mai întâi depusă într-o baie concentrată de sulfat dublu covoare persană aluminiu care are rolul de a fixa coloranții pe fibrele textile. Apoi ea este pusă în vopsea într-o baie de coloranți, și în cele din urmă este pusă la uscat la soare.

Înainte de apariția coloranților sintetici descoperirea anilinei în anul și apariția coloranților în Persia la sfârșitul secolului al XIX-leavopsitorii foloseau doar coloranți naturali, provenind din substanțe vegetale.

Printre coloranții utilizați menționăm : Culoarea roșie dată de rădăcina de roibă, care crește în stare sălbatică într-o mare parte a Iranului. Foile de indigo dau culoarea albastrăcare ar putea să fie foarte închis, aproape de negru.

Foile de viță de vie produc culoarea galbenăcare este obținută de asemenea din șofran culoare mai delicatăcultivat în Khorassan.

Primele covoare[ modificare modificare sursă ] Covor din Pazirik, sec. Descoperit în Valea Pazirik Siberia. Arta fabricării covoarelor a existat în Iran din cele mai vechi timpuri, fiind descoperite mărturii istorice care atestă acest fapt.

Culoarea verde este obținută prin amestecarea culorilor albastru și galben cu sulfat de cupru. Culorile naturale ale lânii furnizează culorile gri și marocare poate fi de asemenea obținută din coaja de nucă. Se folosește lâna naturală de oaie sau pielea de cămilă de culoare neagră pentru a obține culoarea neagrăpentru obținerea căreia este folosit și oxidul de fier conținut în nuca de ghindă.

Astăzi, majoritatea vopsitorilor utilizează coloranți sintetici cu excepția covoarelor țesute de către triburile nomade, care mai folosesc încă coloranți naturalimajoritatea acestora fiind coloranți pe bază de cromcare dispun de avantaje în raport cu anilina și permit scăderea costurilor de producție.

Pe anumite covoare și în anumite locuri sau chiar în mijloc, este posibil ca vopseaua să-și schimbe nuanța. Această modificare a culorii este denumită abrash și reprezintă dovada covoare persană acel covor a fost vopsit cu coloranți vegetali. Urzeala și bătătura[ modificare modificare sursă ] Anvers și revers al unui covor persan.

Categorii populare

Se pot zări firele de urzeală albe aflate între noduri. Urzeala este ansamblul de fire verticale întinse între cele două extremități ale războiului de țesut. Franjurile covorului sunt extremitățile firelor de urzeală. Bătătura este formată dintr-una sau din mai multe fire transversale în general două, unul lăsat liber și celălalt întinsdispuse între cele două linii de noduri.

Bătătura servește la alinierea nodurilor în linii paralele și asigură soliditatea covorului. Bătătura este presată cu ajutorul unui pieptene covoare persană vezi imaginea covoare persană mai sus.

Turkbâf Farsbâf Există două tipuri de noduri: nodul de tip ghiordes sau turkbâf și nodul de tip senneh sau farsbâf. Nodul turkbâf este folosit în special în Turcia și în Caucaz.

Nodul farsbâf fars semnifică « limba persană » se utilizează mai ales în Persia. În nodul turkbâf, firul de lână se încolăcește în jurul a două fire de urzeală, într-un mod în care se formează o spirală ale cărei extremități reapar între cele două fire vezi desenul de alături.

În nodul farsbâf, firul de lână formează o spirală unică în jurul unui sau a două fire de urzeală. Unii țesători, dorind să câștige timp deși calitatea covorului este diminuatăînnoadă firele de lână în două fire de urzeală.

Nodurile se numesc atunci turkbâf jofti sau farsbâf jofti. Meșterul începe întotdeauna prin a țese un orificiu în partea de jos a covorului. Orificiul este o margine apretată făcută din mai multe fire de bătătură care împiedică covorul să se desfacă sau ca nodurile să se desprindă.

 • Dating bakersfield
 • Funny despre mine dating profil
 • Nsi online dating
 • Cum să obțineți atenția cuiva datând online

Când este terminată realizarea orificiului, se poate începe realizarea nodurilor. Fiecare fir de lână este înnodat pe două fire apropiate de urzeală. Aceste fire de lână formează « catifeaua » covorului.

Când se termină o rețea, țesătorul trece un fir de bătătură, o dată prin față și o altă dată prin spate, prin fiecare fir covoare persană urzeală. După fiecare nod realizat, țesătorul taie firul de lână la 7 cm de nod și îl trage în jos; aceasta determină « sensul » covorului. Într-adevăr, una dintre caracteristicile covoarelor persane este că par cu totul diferite în funcție de unghiul de privire și de unghiul de incidență al luminii. La fiecare patru sau covoare persană rețele de noduri, meșterul efectuează o primă tăiere a catifelei.

Doar când se termină realizarea nodurilor de la covor se egalizează suprafața catifelei. Dacă covorul este de bună calitate, se va tăia foarte din scurt.

Din contră, se va tăia mai din lung dacă calitatea realizării nodurilor este inferioară. Calitatea realizării nodurilor determină calitatea și prețul unui covor persan. Un covor de calitate medie conține 2. Un covor de calitate excelentă poate conține până la Dimensiuni[ modificare modificare sursă ] Ghali literar « covor » : desemnează covoarele de mari dimensiuni, mai mari de x cm.

Dozar sau Sedjadeh : folosit în mod indiferent. Denumirea sa provine de la cuvintele do, « doi » și zar, o măsură persană corespunzând în sistemul metric la aproximativ cm. Aceste covoare măsoară aproximativ — cm lățime și — cm lungime. Ghalitcheh : covor de aceeași dimensiune cu precedentele, dar de o calitate mai bună.

Covor Persan Apadana 0.80x1.50 material acril RASA

Kelleghi sau Kelley : covor de format alungit, măsurând în jurul a — cm x — cm. Acest covor este folosit în mod tradițional pentru a fi pus înaintea kalleh semnifică « cap » în limba persană unui covor ghali.

Спросил он после паузы.

Kenareh : format de asemenea alungit, dar mai mic; 80— cm x — cm. El este poziționat în mod tradițional în colțurile kenār semnifică « colț » în covoare persană persană unui covor mai mare. Zaronim : corespunzând unui zar și jumătate. Aceste covoare măsoară deci în jur de cm lungime. Diferența dintre covoarele anatoliene și covoarele persane[ modificare modificare sursă ] Diferența dintre covoarele turcești sau din Anatolia și cele persane este în esență o chestiune de fabricație și de tradiție în folosirea motivelor decorative.

Un covor tradițional persan tipic dispune de noduri asimetrice nod persan sau sennehîn timp ce covorul tradițional turcesc dispune de un nod dublu simetric nod turcesc sau ghiordes. Finalmente, procesul de realizare de « noduri simetrice » utilizat la covorul tradițional turcesc dă impresia că imaginea este construită din module în comparație cu covorul persan tradițional cu noduri simple al căror design este mai delicat.

REDUCERI DE PANA LA 76%

Stilul tradițional turcesc reduce și numărul de noduri pe metru pătrat. Acești factori au contribuit la crearea unei vechi și tradiționale reputații de calitate a covoarelor persane. Actualmente este un lucru obișnuit să vezi covoare țesute în Turcia sau Iran folosind unul dintre cele două stiluri. Când sunt cumpărate covoare, unicul tip de identificare al tipului de nod folosit este prin plierea covorului și observarea bazei nodului.

 • Dating quebec
 • Dating site junk mail
 • Viteza dating saint omer
 • Coroana lungime de lungime de precizie

Arhitectura unui covor[ modificare modificare sursă ] Cum este vorba de o operă de arhitectură, covorul se confecționează pornind de la un plan denumit « carton »care indică compoziția sa, dispunerea modelelor decorative și a motivelor. Planul este desenat de către un maestru ostad în limba persanăcare nu este de meserie țesător, ci chiar pictor.

covoare persană datând băieți la locul de muncă

Schema unui covor reproduce adesea coperta unui manuscris; ambele arte sunt în mod intim legate dat fiind faptul că desenatorii lor sunt adesea aceiași pictori. Se disting două tipuri de scheme: scheme orientate și scheme neorientate.

Marci populare Un covor persan este potrivit atat pentru living, cat si pentru dormitor, mai ales daca esti adeptul unui stil elegant, oriental. Iti prezentam, in continuare, cateva brand-uri bine-cunoscute in acest domeniu, ce ofera covoare de calitate, de care te vei putea bucura un timp indelungat. A pornit ca o afacere de familie, in Maroc, din dragostea pentru arta si pentru frumos a batranilor, care teseau covoarele manual. Pline de simboluri traditionale, aceste produse sunt cautate de clienti din intreaga lume covoare persană a-si infrumuseta casele. Afacerea a crescut, dezvoltand noi produse, care au la baza aceleasi principii de lucru bine facut si cu mult gust.

Părțile unui covor[ modificare modificare sursă ] Părțile componente ale unui covor au următoarele denumiri: Marginile secundare: pot fi interioare sau exterioare cu referire la marginea principală și sunt mai mult sau mai puțin numeroase și mai mult sau mai puțin strâmte.

Uneori, marginile exterioare sunt de o culoare unitară. Marginea principală: completează ornamentația covorului și adaugă un echilibru ansamblului. Câmpul: este constituit din partea internă a covorului, delimitată covoare persană către marginile cadrului. Colțurile: colțurile sunt determinate de către unghiurile câmpului. Medalionul central: medalioanele sunt de diferite forme: circulare, ovale, în formă de stea sau de poligon.

Pot fi asortate cu diverse pandantive. Scheme orientate[ modificare modificare sursă ] Sunt desenate în jurul unui singur ax de simetrie și impun un sens covorului, care poate fi privit doar dintr-o poziție unică.